6 februarie 2012

Metamorfoza constiintei

“Efectul fluturelui” este un principiu care descrie modul in care miscarea aripilor unui fluture porneste un intreg lant de evenimente, care duce intr-un final la aparitia unei tornade la o distanta de mii de kilometri de evenimentul initial.



Pornind de la acelasi principiu, un singur gand, constient sau nu, poate genera o serie de evenimente care ne pot afecta pe noi, pe cei din jurul nostru, cat si mediul in care traim. Gandul este energie care se transforma in materie. Acest principiu este foarte important de inteles, mai ales in contextul in care ne aflam acum.
Trebuie sa fim constienti ca schimbarea pe care o dorim sa o vedem in ceilalti si in tara in care traim, trebuie de fapt sa porneasca de la noi. Daca vom incepe sa ne privim altfel viata, daca vom face ajustari in gandirea noastra individuala, daca constientizam ca rolul fiecaruia dintre noi este important in acest proces, atunci aplicandu-se efectul fluturelui, schimbarea pe care ne-o dorim se va produce. Numai schimbandu-ne realitatea interioara se va produce o schimbare si in realitatea noastra exterioara.

Traim vremuri in care nevoia de transformare este o conditie esentiala in contextul evolutiei. Acum mai mult decat oricand, trebuie sa constientizam ca avem nevoie de schimbare si sa facem pasul catre ea. Trebuie sa ne eliberam de suferinta si sa ne pregatim pentru o noua etapa din viata noastra.

Fluturele reprezinta simbolic un proces de evolutie spirituala, fiind prezent in multe culturi si traditii. In limba greaca, denumirea pentru fluture este ’’psyche’’, care inseamna suflet. Nu exista o ilustratie a nemuririi sufletului mai izbitoare si mai frumoasa decat cea a fluturelui, care izbucneste cu aripile sale stralucitoare din mormantul in care a stat, dupa o existenta monotona si josnica de omida. Fluturele este sufletul uman care purificat prin suferinte si nesansa, este astfel pregatit sa intampine cu bucurie adevarul si fericirea pura.
Fluturele reprezinta schimbarea, metamorfoza, renasterea. Este un simbol al tranzitiei, al transformarii, al reinvierii si al nemuririi. El semnifica libertatea spiritului uman, lipsirea de ingradiri si doborarea de limite.

Sa renastem asemeni fluturilor, sa doboram limitele de gandire care ne impiedica sa evoluam si sa fim fericiti. Impreuna si fiecare la nivel individual, putem transforma lumea in care traim. Sa dam astfel din aripi si sa urmarim efectul produs. Sa renuntam la ego si sa ne lasam purtati de dorinta sufletului nostru. O sa fim surprinsi de transformarile produse!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu