16 februarie 2012

Apa - element vital

Omul este asemeni unei picaturi de apa, cu energie si memorie proprie. Lacul este format din totalitatea picaturilor adunate la un loc, este un cumul de energii. El poate fi reprezentat astfel, de societatea, tara, planeta, universul in care traim.

In momentul in care o picatura cade in lac, se produc unde care se propaga pe toata suprafata acestuia. In aceeasi maniera, un singur gand poate conduce la schimbarea unei societati.
Pentru ca efectul nu este imediat, nu reusim sa vedem legatura de cauzalitate care exista intre cele doua evenimente. Impactul este insa mult mai mare, daca mai multe picaturi transmit aceeasi vibratie, aceeasi energie, aceleasi ganduri.

Înainte să se nască, omul este compus 99% din apă, la naştere corpul are 90% apă, iar la maturitate ajunge la 70% apă. La bătrîneţe, procentul apei scade la 50%, iar în momentul morţii el scade sub această proporţie. Cea mai mare parte din viaţă, omul are 70% apă în corp. Pămîntul are şi el 70% apă şi 30% uscat, la fel ca şi corpul uman.

Noi suntem foarte legati de locurile unde ne-am nascut, de valori, traditii, obiceiuri si datorita apei si informatiei pe care o contine si care ne-a fost transmisa. Structura apei din corpul nostru este aceeasi cu structura apei din locul in care ne-am nascut si contine un bagaj informational si energetic extraordinar.

Avand memorie, apa absoarbe informatia primita de la noi. Exista de fapt un schimb permanent de energie si informatii. Noi transformam pamantul nu numai prin actiunile noastre, dar mai ales prin gandurile individuale si colective. Devenind constienti de aceste lucruri, putem sa ne dam seama de responsabilitatea enorma pe care o avem fata de mediul in care traim. Sta numai in puterea noastra sa traim intr-o societate sanatoasa si in echilibru.

In acest moment, natura nu face decat sa reflecte ignoranta noastra, lipsa de responsabilitate si ca un bumerang sa ne loveasca cu aceeasi putere cu care au fost transmise gandurile noastre, pe baza principiului actiunii si reactiunii.

Apa este elementul vital, fara de care viata nu ar fi posibila si totusi pe care il risipim si poluam prin gandurile si actiunile noastre, printr-o ignoranta totala.

Sa ne ''trezim'' si sa actionam pana nu este prea tarziu!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu