10 februarie 2012

Esti ceea ce alegi sa fii, si poti alege sa fii TU !

Esti ceea ce alegi sa fii, iar daca nu alegi, de fapt ai ales sa nu alegi!


Carlos Castaneda spunea : « Noi ori ne facem fericiti ori nefericiti, tot atat muncim »
Suntem pe deplin responsabili de ceea ce alegem sa fim si de ceea ce alegem sa facem in viata noastra si nu avem nici o scuza la alegerile facute, in afara de propria noastra vointa. A-ti asuma Responsabilitatea pentru ceea ce faci si pentru ceea ce esti, este un demers care poate reprezenta un punct de cotitura in viata fiecaruia dintre noi.
Cu cat fugi mai mult de responsabilitate, cu cat te victimizezi mai mult, cu cati ii invinovatesti mai mult pe ceilalti cu atat mai mult lucrurile vor merge mai rau. Este o alegere!


Daca vrem sa intelegem mai bine cum am creat realitatea prezenta nu trebuie decat sa observam alegerile pe care le-am facut in trecut. Examinarea realitatii, ne va demonstra ca am ajuns unde suntem in urma rezultatelor deciziilor luate ieri, alaltaieri sau in zilele anterioare! Deci este cert ca viitorul va depinde de deciziile luate de noi chiar in acest moment! Viata noastra nu este un joc de noroc la care avem ghinion sau castigam, si nici nu este asa din cauza sefului, parintilor, sotului, sau societatii. Daca faci de fiecare acelasi lucru, vei obtine de fiecare data acelasi rezultat !

O zi din viata ta sau din viata mea este o replica in miniatura a intregii vieti. Analizand o zi din viata ta, obtii o mostra din viata ta, asa cum ar fi ea daca nu ai face schimbari radicale. Cel ce vrea cu adevarat sa fie stapanul propriei vieti trebuie sa actioneze aici si acum, la nivelul acestei zile nu maine sau poimaine.

Desigur toata lumea stie, ca gandirea pozitiva si optimismul sunt preferabile, ca asumarea responsabilitatii este un act de maturitate afectiva si ca succesul se poate invata ca orice altceva, insa de la gand la actiune este uneori un drum anevoios. Capacitatea de a constientiza toate acestea este la indemana oricaruia dintre noi si nu este decat un pas catre dezvoltarea noastra personala.

Cred  ca suntem nascuti pentru a ne implini viata, nu pentru a o rata. Cea mai buna dovada ca putem reusi in viata este ca atatia altii au reusit inaintea noastra! Suntem conditionati de zeci de limitari psihice si fizice, dar suntem inzestrati si cu puterea de a le indeparta pe toate, cu forta noastra mentala si cu toate resursele de care dispunem.

Cunoasterea de sine si dezvoltarea personala sunt poate cei mai importanti pasi in viata fiecaruia dintre noi, pentru ca din interior catre exterior este un proces neintrerupt de reinnoire bazat pe legile naturale care genereaza cresterea si progresul uman.
Poti sa te minti, sa dai vina pe context sau pe ceilalti, pana la urma insa este necesar sa constientizezi, ca pentru a schimba ceva in viata ta, trebuie sa iti asumi responsabilitatea a ceea ce esti, inclusiv a ceea ce urmeaza.

Poate acest fragment din cartea Realitatea Finala scrisa de Balogh Bela ne ofera si un mod de a invata cum sa facem alegeri, si cum sa credem in alegerile noaste:
A fost odata un om sarac care-si purta povara gandurilor pe un drum de la marginea unei paduri. Fiind obosit, s-a asezat sa se odihneasca, sprijinindu-se cu spatele de un copac. Dar omul nu stia ca acel copac avea puteri magice, ca indeplinea toate dorintele celor care-l atingeau.
Pribeagul se gandi mai intai ce bine i-ar prinde un pahar cu apa. Si brusc, se trezi ca tine in mana un pahar cu apa limpede. Surprins, a tinut un timp paharul in mana, dar in final a decis sa-l bea. Apoi, ii trecu prin gand: Ce mi-as dori acum ceva sa mananc! Si dintr-o data se trezi cu mancare alaturi.
Se pare ca dorintele mi se implinesc gandi omul, mirat. Drept pentru care rosti cu voce tare: Vreau o casa minunata! Si casa minunata aparu langa el. Apoi isi dori si o femeie superba si inteligenta, cu care sa-si imparta norocul. Cand i s-a realizat si aceasta dorinta, omul i-a zis femeii de langa el: Stai putin, ce se intampla aici? N-am eu asa noroc! Nu mi se pot intampla atatea lucruri minunate tocmai mie!
In momentul in care a rostit aceste cuvinte toate au disparut.
Stiam eu zise omul clatinand din cap, apoi s-a ridicat de sub copac si a pornit pe drumul de la marginea padurii, purtandu-si povara gandurilor.

Cel mai mare dar al Universului este liberul arbitru, care ne da sansa ca fiecare din noi sa-si aleaga singur calea pe care va evolua. Cu propria vointa si cu puterea ce o avem la dispozitie, orice este realizabil. Avem libertatea de a crea, iar prin propria creatie ne putem exprima valorile exterioare. 

Singura putere care se poate opune puterii unui gand - sau unei credinte - este cea a unui alt gand (poate din subconstient) sau a altei credinte interioare. O anumita forma-gand in subconstient se indoieste de posibilitatea de realizare a imaginii-dorinta creata de gandul constient, astfel rezultatul este, de multe ori, impiedicat sa se manifeste in planul fizic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu