27 iulie 2011

BIO, ECO, Organic sau Natural ?


Produsele bio-organice reprezinta cea mai noua tendinta in ceea ce priveste modul de a trai sanatos.

Probabil ca ai auzit de multe ori termenii bio, eco, organic sau natural fara sa stii ce sa alegi sau care este diferenta dintre ele.  Fie ca vorbim despre alimente, cosmetice, produse de ingrijire si curatenie sau suplimente nutritive, ele sunt compuse din plante, ingrediente organice, fara a fi fost modificate genetic sau fara sa li se fi adaugat alte produse chimice.Intre produsele naturale si cele bio-organice exista diferente majore, implicand o productie diferita.

In cazul produselor naturale, bazate pe plante, acestea nu au fost cultivate pe terenuri organice si nici nu au fost supuse procedeelor naturale, fara substante chimice, pentru obtinerea substantei finale.
In cazul produselor bio-organice, este garantat faptul ca plantele se cultiva pe terenuri pe care nu a fost aplicat niciun ingrasamant chimic, sunt culese fara a li se aplica procedee chimice si sunt ambalate fara conservanti sau alti substituienti chimici.

In Uniunea Europeana, de la 1 ianuarie 2009, Regulamentul CE 8344/2007 privind productia ecologica  ar fi trebuit sa instituie o noua sigla "bio" care se aplica, obligatoriu, pe toate produsele agricole si alimentare obtinute in UE. Aceasta initiativa ar trebui sa permita consumatorilor o identificare facila a produselor bio, indiferent din ce colt al Uniunii provin. Din cauza disputelor intre statele membre, introducerea noii sigle s-a amanat pana in 2010.

Britanicii se opun ideii ca pe logo-ul european sa apara "bio", deoarece termenul recunoscut in Marea Britanie pentru alimentele fara chimicale este "organic". Pe acelasi principiu, francezii insista pentru "bio", polonezii pentru "eco".
Indiferent care ar fi rezultatul negocierilor, bio si organic inseamna acelasi lucru: produse mai sanatoase, fara chimicale daunatoare si fara modificari genetice.

Incearca-le si tu pentru familia ta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu