1 martie 2012

Explozie de bucurie


Martisorul este o sarbatoare specific romaneasca care celebreaza venirea primaverii si renasterea naturii. Martisorul este un talisman, o bucata de soare aducator de sanatate, belsug, noroc, fericire, optimism si credinta. Snurul martisorului semnifica impletirea si unitatea inseparabila intre doua principii, un schimb de forte vitale : rosu-alb, femeia-barbatul, viata-intelepciunea, primavara–iarna, caldura soarelui- frigul iernii. Aceasta sarbatoare marcheaza trecerea de la o perioada de liniste si interiorizare la o noua etapa. Energia data de soare se manifesta ca o forta activa, dinamica prin care potentialul acumulat se desavarseste, se implineste.

Sa ne bucuram de fiecare raza de soare care ne da energie, de perfectiunea naturii, de parfumul florilor. Sosirea primaverii sa marcheze pentru noi un nou inceput si cu ocazia asta sa ne eliberam de prejudecati si de suferinta. Sa ne bucuram ca atunci cand eram copii. Sa privim viata cu incredere, sa traim fiecare clipa cu intensitate, curiozitate si fericire. Prin ochii unui copil viata este perceputa ca o sarbatoare, o aventura.

Sa pretuim fiecare clipa pentru ca in orice experienta exista o oportunitate de a manifesta ce avem mai bun in noi. Bucuria are o foarte mare putere, atrage, transmite si genereaza multa energie in jurul nostru. Zilnic avem ocazia de a ne reinventa, de a trai asa cum simtim. Bucuria este o stare de spirit, este o traire interioara pe care manifestand-o, ne conturam lumea exterioara.

Suntem atat de absorbiti de ‘’realitatea ‘’ in care traim, suntem niste roboti care am uitat sa ne mai bucuram. Mai stim oare ce inseamna bucuria cu adevarat? Ne mai aducem aminte cum ne entuziasmam de fiecare clipa atunci cand eram copii ?

Sa facem un experiment: sa alegem o zi numai pentru noi si sa o traim asa cum simtim, chiar din acest moment. Sa incepem ziua fiind atenti la detalii, sa simtim parfumul imbietor al florilor de primavara, sa daruim un zambet, un gest din inima, o floare, un cuvant plin de dragoste. Sa ne incarcam cu energia primaverii, a soarelui, a iubirii.

Sa ne imaginam un lan plin cu flori si sa privim cu atentie: coloritul specific, unicitatea formelor, parfumul aparte. Ele intruchipeaza perfectiunea…sunt in sine un miracol. Acum sa ne imaginam oamenii ca fiind acele flori. Diferiti, totusi unici in felul lor si perfecti asemeni florilor. Nu intotdeauna insa reusim sa vedem perfectiunea din noi, motiv pentru care nu reusim sa o vedem nici in ceilalti. Privim cu suspiciune tot ce este diferit de noi, avem prejudecati care ne impiedica sa ne bucuram de viata si de cei din jurul nostru. Dar tocmai in asta consta miracolul vietii, in diversitate. Fiecare persoana are samanta divinitatii in ea chiar daca nu este constienta de asta. De ce am fi mai putin perfecti decat o floare sau decat un fulg de zapada?

Este momentul sa ne simtim conectati cu cei din jurul nostru. Este vremea pentru compasiune, toleranta si pentru aceptarea diferentelor dintre noi. Cum ar fi viata daca noi toti am fi la fel, am gandi la fel, ne-ar placea aceleasi lucruri, am avea aceleasi talente si pasiuni? Ar fi totul atat de monoton si plictisitor. Sa sarbatorim diversitatea!
Sa invatam din trecut, sa alegem drumul cel mai bun catre viitor si sa traim in prezent. Sa pretuim fiecare moment. Sa gasim in orice clipa un motiv de bucurie oricat de mic ar fi el. Bucuria se gaseste in detalii. Ea ne da energia de a merge mai departe, ne da forta si incredere in viata.

Sa transformam aceasta zi intr-un nou inceput, sa o traim cu bucurie si entuziasm si sa vedem in ce masura realitatea noastra exterioara se va schimba. Nu ne costa nimic, decat o zi din viata noastra in care avem sansa de a ne schimba perspectiva.

Sa sarbatorim viata! Sa traim asa cum simtim singurul moment care ne apartine si de care suntem siguri : prezentul – ACUM.

Carpe diem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu