30 iulie 2011

A manca in rezonanta cu alimentele



Mananci pentru a calma o pofta? Incerci sa-ti maresti glicemia? Inabusi plictiseala, singuratatea sau anxietatea? S-ar putea sa suferi de o carenta de energie subtila, unul dintre cele mai importante motive pentru care esueaza curele de slabire.

Antioxidantii din alimentele BIO


Se vorbeste tot mai mult despre antioxidanti ca despre magicieni capabili sa apere organismul de boli si sa încetineasca ritmul îmbatrânirii. Asa sa fie? Cercetatorii si medicii ne asigura ca da.

Alimentatia BIO



Ce inseamna alimentatia BIO ?
- Ingredientele produselor sunt crescute fara a fi folosite pesticide, fertilizatori sintetici, fara organisme modificate genetic sau radiatii ionice.
- Animalele, care produc carne, produse avicole, oua si lapte nu sunt crescute cu antibiotice sau hormoni pentru crestere
- Inainte de a fi denumit si etichetat ca fiind organic sau bio, un produs trebuie sa fie certificat de organizatiile europene de certificare ca BDIH, Bio Land, Demeter, Ecocert, organismele acreditate in Europa in a garanta standardele pentru a deveni produse bio

28 iulie 2011

COSMETOX, ghidul produselor cosmetice toxice


Organizatia Greenpeace a elaborat in 2006 un ghid ce clasifica produsele cosmetice existente la ora actuala pe piata internationala in functie de gradul de toxicitate al substantelor din compozitia acestora ( surprinzator, preponderent industriale! ). Controversatul ghid, ce poate fi consultat pe site-ul organizatiei, a fost constituit in urma centralizarii rezultatelor unor chestionare ce au fost trimise majoritatii fabricantilor de produse cosmetice, in care acestia erau intrebati daca anumiti aditivi chimici nocivi sunt continuti de produsele lor.Ghidul COSMETOX a fost realizat in cadrul proiectului Reach (ce are ca obiectiv principal inregistrarea, evaluarea si autorizarea substantelor chimice), si va fi lecturat si de catre Parlamentul european.


27 iulie 2011

Sigla UE pentru alimente ecologice

Noua sigla comunitara pentru etichetarea produselor alimentare ecologice este obligatorie de la 1 iulie 2010
Incepand cu data de 1 iulie 2010, aplicarea siglei UE pentru productie ecologica pe produsele alimentare preambalate este obligatorie. Sigla UE a agriculturii ecologice este folosita pentru a completa etichetarea alimentelor si bauturilor ecologice in scopul atragerii atentiei consumatorilor.

BIO, ECO, Organic sau Natural ?


Produsele bio-organice reprezinta cea mai noua tendinta in ceea ce priveste modul de a trai sanatos.

Probabil ca ai auzit de multe ori termenii bio, eco, organic sau natural fara sa stii ce sa alegi sau care este diferenta dintre ele.  Fie ca vorbim despre alimente, cosmetice, produse de ingrijire si curatenie sau suplimente nutritive, ele sunt compuse din plante, ingrediente organice, fara a fi fost modificate genetic sau fara sa li se fi adaugat alte produse chimice.

BIO versus Non - Bio

Produsele BIO si Cosmeticele BIO!

Ingredientele acestor produse sunt crescute fara a fi folosite pesticide, fertilizatori sintetici, fara organisme modificate genetic sau radiatii ionice.

Programele si organizatiile mondiale definesc termenul BIO/organic sau ecologic in felul urmator:

"Produsele bio/organice sunt produse prin agricultura bio/organica sau ecologica de fermieri, care folosesc resurse naturale si conservanti obtinuti din natura pentru a furniza calitatea produselor pentru generatiile ce vor urma."

De ce BIO?

A trai BIO inseamna a elimina din jurul nostru tot ceea ce este artificial, chimic sau procesat. Un mod de viata organic reprezinta alegerea fireasca prin care noi, cei care iubim viata si incercam sa o traim cat mai sanatos cu putinta, vrem sa schimbam mentalitati si obiceiuri astfel incat lumea sa devina mai constienta de alegerile pe care le face.